Joris Bijdendijk is chef van restaurants RIJKS®, Wils, beiden bekroond met een Michelinster en Wils Bakery Café. Hij is columnist bij het Parool, founder van stichting Low Food, auteur van verschillende kookboeken en SVH Meesterkok.
Bijdendijks liefde voor mooie producten en lekker eten ontstond al vroeg. Elk weekend ging de familie Bijdendijk naar de Ardennen waar hun boerderij met grote groentetuin werd onderhouden.
born &
raised
Op 19-jarige leeftijd begon Bijdendijk te werken in de keuken van Ron Blaauw
In 2012 keert Bijdendijk terug naar Nederland om te starten als chef bij restaurant Bridges in Hotel the Grand en wordt door Gault & Millau uitgeroepen tot belofte van het jaar. Bijdendijk ontving bij Bridges na 10 maanden zijn eerste ster in de Michelingids van 2014.
Eind 2014 begon Bijdendijk als Executive Chef bij RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Het restaurant werd bekroond met een ster in de Michelingids van 2017. In datzelfde jaar behaalde Bijdendijk de titel SVH Meesterkok.